czwartek, 11 września 2014

Wołowina z warzywami

Składniki

5 cienkich plasterków wołowiny
2 papryki
pól średniej cukinii
pół kostki fety
kilka różyczek brokułów
zioła prowansalskie

Na oliwie bardzo krótki podsmażamy wołowinę. Gdy jest gotowa, usuwamy ją z patelni i umieszczamy paprykę oraz cukinię. Następnie dodajemy gotowe mięso, pokruszoną fetę oraz różyczki brokułów. W tym wydaniu brokuły są niemalże surowe i chrupkie. Jeśli ktoś ma problemy z trawieniem to powinien brokuły podgotować przed dodaniem na patelnie.



1 komentarz:

  1. Uwielbiam wszelkie dania mięsne z wołowiną i na pewno nie przepuszczę Twojego przepisu :). Ostatnio robiłem zupę z wołowiną wg przepisu podanego na https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/ w którym znalazła się również gorzka czekolada. Przyznam szczerze, że jej dodatek znacznie podwyższa walory smakowe zupy. Nigdy bym się nie domyślił, że ten smakołyk znajdzie zastosowanie jako dodatek do takich potraw.

    OdpowiedzUsuń