środa, 29 maja 2013

Liebster Blog Award


Zasady:
“Nominacja do Liebster Award jest otrzymywana od innego blogera w ramach uznania za “dobrze wykonaną robotę”. Jest przyznawana dla blogów o mniejszej liczbie obserwatorów więc daje możliwość ich rozpowszechnienia. Po odebraniu nagrody należy odpowiedzieć na 11 pytań otrzymanych od osoby, która Cię nominowała. Następnie Ty nominujesz 11 osób (informujesz ich o tym) oraz zadajesz im 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, który Cię nominował”

Nominację otrzymałam od Follow the Taste za co bardzo dziękuję :)




1.      1. Skąd czerpiesz inspirację do gotowania? - z książek, innych przepisów i z głowy, te ostatnie są najlepsze :)
     
 2. Co nakłoniło Cie do prowadzenia bloga? - potrzeba zgromadzenie nowych potraw i przepisów, które stają się moim codziennym jadłospisem oraz chęć nawiązania kontaktu z innymi osobami stosującymi podobne składniki z którymi zaczęłam eksperymentować


3. Jaka/Dokąd była Twoja najlepsza podróż kulinarna? - Grecja. Zaskoczyło mnie to jak prawdziwa, grecka kuchnia różni się od tego co pod szyldem kuchni greckiej można dostać w Polsce

4. Dokąd najchętniej chciałabyś pojechać? - Zawsze marzyłam o Afryce i Mauritiusie

5. Wolisz dania słodkie czy słone? - Nie mogłabym się zdecydować :)

6. Jakie blogi kulinarne najchętniej odwiedzasz i czego na nich szukach (inspiracje, przepisy, określona tematyka?) - głównie inspiracje, lubię tez jak mają określony profil tematyczny

7. Czy są jakieś potrawy których nie odważyłaś się zrobić u siebie w kuchni (np. ze względu na poziom trudności) a bardzo je lubisz?Suflet, ale kiedyś zacznę podejmować to ryzyko 

8. Twoja ulubiona kuchnia? - nie będę specjalnie oryginalna ale włoska.

9. Czy jest jakieś danie/składnik które bardzo nie lubisz? - wątróbka (koszmar dzieciństwa), seler

10. Twoje ulubione danie? - pierogi ruskie, których teraz niestety nie powinnam jeść

11. Bez jakich składników nie wyobrażasz sobie gotowania?  - włoski trójkąt czyli mozzarella, pesto i suszone pomidory

A oto moje nominacje:

Szybkie gotowanie

Bez pszenicy

Pass the Food

Modern Taste

Lendryggen

Na oko

Czosnek w pomidorach

My life of cooking

Jesteśmy tym co jemy


Piąta Pora Roku

The other side of food

A oto moje pytania:

1. Które święta bardziej odpowiadają Ci kulinarnie: Wielkanoc czy Boże Narodzenie?

2. Z jedzenia czego nie mogłabyś zrezygnować?

3. Czego nie odważyłabyś się spróbować a bardzo byś chciała?

4. Co jest Twoim popisowym daniem?

5. Co sądzisz o radykalnych sposobach odżywiania jak np. witarianizm?

6. Lody ze śmietaną czy sorbety?

7. Ulubiona kuchnia?

8. Co sądzisz o polskiej kuchni?

9. Którą dietę/sposób odżywiania uważasz za najzdrowszy?

10. Co byś najchętniej położyła na pizzy?

11. Jedzenie na chandrę to...?

6 komentarzy:

  1. Witaj, dziękuję za wyróżnienie:)
    moje odpowiedzi : http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/11/wyroznienie-liebster-blog.html

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję bardzo za nominację, w wolnej chwili chętnie odpowiem :)

    OdpowiedzUsuń
  3. dziękuję ślicznie za nominację
    a o to moje odpowiedzi http://mylifeofcooking.blogspot.com/2013/05/nominacja-do-liebster-award.html

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuję za nominację. Tutaj są moje odpowiedzi: http://bezpszenicyy.blogspot.com/2013/06/liebster-blog-award.html

    OdpowiedzUsuń