sobota, 13 października 2012

Jabłkowe mufinki bez mąki

jabłko
2 jajka
2 łyżki jogurtu typu greckiego
4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kroimy jabłko na bardzo małe kawałeczki. Mieszamy wszystkie składniki razem i wkładamy do silikonowej formy na mufinki. Pieczemy około 15 - 20 minut w 150 stopniach.








4 komentarze:

  1. bardzo fajny przepis! będę tu zaglądać bo zapowiada się interesująco
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. można zastąpić jogurt grecki naturalnym lub serkiem wiejskim?

    OdpowiedzUsuń
  3. Raczej nie, ponieważ wtedy ciasto jest zbyt rzadkie, a ponieważ nie mają mąki to jogurt musi być dość gęsty. Choć przyznam, że nigdy nie próbowałam go zastąpić. Często jogurt grecki ma lepsze parametry jeśli chodzi o węglowodany i białka niż naturalny.

    OdpowiedzUsuń