2 jajka
2 łyżki jogurtu typu greckiego
4 łyżki otrąb owsianych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Kroimy jabłko na bardzo małe kawałeczki. Mieszamy wszystkie składniki razem i wkładamy do silikonowej formy na mufinki. Pieczemy około 15 - 20 minut w 150 stopniach.
bardzo fajny przepis! będę tu zaglądać bo zapowiada się interesująco
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Bardzo dziękuję. Zapraszam do odwiedzania :)
Usuńmożna zastąpić jogurt grecki naturalnym lub serkiem wiejskim?
OdpowiedzUsuńRaczej nie, ponieważ wtedy ciasto jest zbyt rzadkie, a ponieważ nie mają mąki to jogurt musi być dość gęsty. Choć przyznam, że nigdy nie próbowałam go zastąpić. Często jogurt grecki ma lepsze parametry jeśli chodzi o węglowodany i białka niż naturalny.
OdpowiedzUsuń