czwartek, 22 listopada 2012

Tort warzywny

Ciasto naleśnikowe

100 gram mąki z ciecierzycy
mleko (tyle aby uzyskać konsystencję śmietany, trochę mniej niż szklanka)

Farsz:

1 brokuł
500 gram pieczarek
300 gram pomidorków koktailowych
ser żółty do posypania

Miksujemy mąkę z mlekiem i odkładamy na kilka godzin do lodówki. Gotujemy brokuły około 5 minut. Następnie smażymy razem z pieczarkami i pomidorami. Smażymy cienkie naleśniki.  W naczyniu żaroodpornym układamy na przemian naleśnik i farsz do wyczerpania składników. Wierzch posypujemy żółtym serem. Pieczemy 30 minut w 200 stopniach.






1 komentarz:

  1. Jeżeli chodzi o przygotowanie ciasta, to polecam użyć do tego celu mikser. Ostatnio kupiłam sobie na https://duka.com/pl/agd/miksery specjalny model miksera, dzięki któremu przyrządzenie naleśników stało się o wiele prostsze i szybsze. Ciasto posiada zawsze idealną, gładką konsystencję. Wcześniej przygotowanie naleśników było dla mnie dość czasochłonne.

    OdpowiedzUsuń