czwartek, 6 czerwca 2013

Tarta ze szparagami i camembertem

Spód:

200 gram mąki z ciecierzycy (besan)

70 gram masła
1 jajko
3 łyżki wody

 Nadzienie:

10 białych szparagów
60 gram sera camembert
mały pomidor
100 gram śmietany 12%
1 jajko


Łączymy mąkę, z masłem, jajkiem i wodą na ciasto. Zagniatamy kulkę i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu z lodówki układamy na formie do tarty i podpiekamy 20 minut w temperaturze 150 stopni. Szparagi obieramy i gotujemy 15 minut. Na podpieczony spód układamy gotowe szparagi, pokrojony camembert i wylewamy jajko rozmącone ze śmietaną. Układamy pomidory. Pieczemy jeszcze około 10 minut aż zetnie się nadzienie tarty.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz